Zorgpolis straks altijd via internet

Zorgverzekeringen moeten straks standaard toegestuurd worden via het internet. Minister Schippers van Volksgezondheid is enthousiast over het voorstel van D66. Volgens de politieke partij valt hiermee miljoenen euro’s te besparen.

D66-Kamerlid Pia Dijkstra pleitte dinsdag bij minister Schippers ervoor om alle polissen per e-mail te versturen. Nu moeten verzekeraars de wijzigingen in polissen en de nieuwe voorwaarden nog standaard per post versturen, behalve als de verzekerde voor online communicatie kiest. Grote verzekeraars hebben budgetpolissen of jongerenpolissen waarbij de communicatie uitsluitend via internet gaat. De premies van die verzekeringen zijn lager.

Volgens Dijkstra kan door de digitalisering tot 10 miljoen euro bespaard worden en is het ook nog goed voor het milieu. De papieren polis moet nog wel beschikbaar worden, maar dan als uitzondering. Omdat 95 procent van de Nederlanders beschikt over internet, kan het prima in deze digitale wereld, aldus D66.

Vorig jaar gaf Schippers nog aan dat de tijd nog niet rijp was om alle polissen alleen online aan te bieden, omdat niet iedereen genoeg vertrouwd is met internet. De uitzondering dat consumenten op verzoek toch een papieren polis kunnen ontvangen heeft haar van mening doen veranderen. De minister gaat volgend jaar de wetgeving aanpassen.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.