Wifi in trein blijft gratis

Treinreizigers kunnen ook de komende jaren gratis gebruik blijven maken van een wifi-verbinding in de trein. Dat blijkt uit plannen voor de toekomst die de NS deze week heeft onthuld.

Het was onzeker of de dienst ook in de toekomst nog gratis zou blijven, of dat gebruikers ervoor zouden moeten betalen. Daarbij is het contract dat de NS had met telecomaanbieder T-Mobile recent afgelopen, waardoor het bedrijf dus de mogelijkheid had om het aanbod aan te passen. Voor de reiziger verandert er echter dus voorlopig niets.

Wel gaat de NS kijken naar het afsluiten van een nieuw contract met één of meerdere andere telecombedrijven. Hierbij wordt ook gekeken naar het aanbieden van internet met 4G-snelheid. Het huidige wifi in de trein is afhankelijk van het 3G-netwerk van T-Mobile.

Wifi blijft voorlopig voorbehouden aan reizigers in intercity’s: sprinters en stoptreinen blijven verstoken van internet. Wel wordt nieuw materieel van de NS direct uitgerust met de benodidge apparatuur voor het aanbieden van de dienst.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.