Webwinkels eisen oplossing online betalen

De banken moeten sneller met een oplossing komen voor het feit dat het online betalingssysteem iDEAL regelmatig ‘uit de lucht’ is. ,,Door die onbeschikbaarheid lopen de ondernemers inkomsten mis’’, zei voorzitter Ed Nijpels van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor webwinkeliers, dinsdag op een congres over online betalen in Amsterdam.

De webwinkels willen daarom een prestatiecontract afsluiten met eigenaar Currence van iDeal, in samenwerking met de banken. ,,Webwinkeliers kunnen dan op basis van dat contract een schadevergoeding indienen bij storingen. De goede intentie is er wel bij de banken, maar concrete afspraken blijven voorlopig uit”, aldus Nijpels.

Webwinkeliers hebben momenteel bij storingen geen poot om op te staan en moeten maar afwachten wanneer een storing is verholpen. Nijpels wijst op de recente storingen bij ING. ,,Daar hebben de webwinkels behoorlijk last van gehad. Maar dat was niet de enige storing. Door het jaar heen ligt iDEAL er regelmatig uit. Dit komt voor bij alle grote banken.”

Bron: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.