Twitter denkt aan overname SoundCloud

Sociaal netwerk Twitter denkt eraan om muziekdienst SoundCloud over te nemen. Dat meldt IT-site Recode op basis van bronnen met kennis van de mogelijke deal.

Er zou al wat contact geweest zijn tussen de twee bedrijven, maar concrete overnamegesprekken zouden nog niet plaats hebben gevonden. Twitter denkt dat het kopen van SoundCloud zijn gebruikersbasis kan vergroten. Het bedrijf kampt al enige tijd met een nogal lage groei, iets dat zijn prestaties op de beurs onder druk zet.

Door SoundCloud – dat zichzelf omschrijft als ‘YouTube voor audio’ – over te nemen hoopt het bedrijf hetzelfde effect te bewerkstelligen als Facebook ondervond na de aankoop van Instagram. SoundCloud heeft zo’n 250 miljoen gebruikers en is volgens schattingen zo’n $700 miljoen waard.

Aan de andere kant kan SoundCloud de sales-afdeling van Twitter wel goed gebruiken. Het bedrijf verdient momenteel enkel geld met de verkoop van abonnementen waarmee gebruikers extra functies ontsluiten. Er zijn wel plannen om advertenties te tonen en te laten horen, maar heeft deze nog niet uitgerold. Twitter zelf maakt inmiddels een omzet van $1 miljard per jaar en heeft dus de nodige ervaring in dit veld.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.