Tien tips om uw online identiteit te beschermen

Identiteitsfraude is een van de hardstgroeiende vormen van criminaliteit. Uit een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat 200 duizend Nederlanders hier vorig jaar het slachtoffer van zijn geweest. In een wereld die steeds digitaler en mobieler wordt, is het steeds lastiger uw identiteit te beschermen. Verizon heeft tien tips op een rijtje gezet.

 

1 – Activeer de privacy-settings op sociale netwerken en zet geen persoonlijke informatie online die niet openbaar mag worden.

2 – 
Kijk uit voor ‘phishing’ e-mails, ze leiden vaak naar op het oog echte websites maar zijn opgezet om uw identiteit te stelen. Klik nooit op embedded links.

- Voer alleen persoonlijke informatie in op beveiligde websites (met https:// in de adresbalk of een hangslot-symbool) en check altijd de gegevens van diegene die vraagt om uw persoonlijke gegevens.

4 – Houdt de firewall, anti-spyware en anti-virus programma’s op uw computer up-to-date en zorg voor de best mogelijke encryptie-settings voor uw netwerk.

5 – Beveilig alle mobiele apparaten met een wachtwoord en verander deze regelmatig.

6 – 
Deel nooit uw wachtwoord of PIN-code en gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor al uw accounts. Wachtwoorden moeten bestaan uit een mix van cijfers, hoofd- en kleine letters.

7 – Ga in een publieke wifi-hotspot niet op websites waar financiële of andere gevoelige gegevens voor nodig zijn en probeer zo min mogelijk een smartphone te gebruiken voor internetbankieren.

8 – Versnipper vertrouwelijke documenten voordat u ze weggooit.

9 – Check altijd rekeningen met de kwitanties.

10 – En als laatste en belangrijkste, behandel uw persoonlijke gegevens als elk ander dierbaar bezit. En bij twijfel, nooit verstrekken.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.