Stijging online verkoop kampeerspullen

Bij de eerste zonnestralen denken veel Nederlanders weer aan kamperen. Advertentiesites zien het aantal zoekopdrachten naar kampeerartikelen verdrievoudigen. Ook het aantal geplaatste advertenties voor tenten en benodigdheden voor op de camping nam de afgelopen weken enorm toe.

Op Marktplaats is nu in vergelijking met drie maanden geleden een verdrievoudiging van de zoekopdrachten naar campinggerelateerde artikelen zoals campinggas en -stoelen zichtbaar. „Op ‘tent’ wordt het meest gezocht, met ruim 5000 zoekopdrachten per dag op dit moment”, zegt een woordvoerder van de advertentiesite. Dit weekend opent de ANWB het kampeerseizoen met de jaarlijkse Kampeerdagen.

Adverteerders plaatsen op dit moment per dag ruim 600 nieuwe advertenties met het woord ‘tent’ in de titel op Marktplaats, een verdrievoudiging ten opzichte van afgelopen januari.

Caravanverkopers bieden hun waar op dit moment ook extra graag online te koop aan. Kees van den Berg van Caravans.nl vertelt dat april bij hen een piekmaand is. „Dit is de periode waarin de meeste mensen op zoek zijn naar een caravan en caravans te koop aanbieden. In de echte vakantiemaanden in de zomer is het bij ons juist rustig. In oktober zetten veel caravanbezitters hun caravans weer in de verkoop, ook dat is een piekmaand.”

Ook Marktplaats zag een stijging in het aantal advertenties waarin een caravan wordt aangeboden, van dagelijks 150 nieuwe advertenties in januari tot ongeveer 500 nu.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.