Nooit meer dronken op Facebook foto’s

Facebook wil voorkomen dat gebruikers genante foto’s van zichzelf op het netwerk publiceren. Het bedrijf werkt aan software dat onderscheid kan maken tussen foto’s met mensen in nuchtere en in kennelijke staat.

Het systeem combineert beeldherkenning en kunstmatige intelligentie. Wanneer het dronken gasten op een foto herkent, stelt het systeem de gebruiker de vraag of hij er zeker van is dat zijn moeder en werkgever dit mogen zien.

In de toekomst kan het systeem mogelijk ook helpen bij het herkennen als iemand een foto van een gebruiker zonder diens toestemming heeft geplaatst, zo vertelt Yann LeCun, hoofd van het kunstmatige intelligentie onderzoeksteam van Facebook, aan Wired Magazine. Het sociale netwerk maakt al gebruik van beeldherkenningstechnologie bij het identificeren van gezichten van gebruikers voor het correct taggen van personen.

Facebook maakt echter ook steeds meer gebruik van kunstmatige intelligentie. Een volgende stap wordt het analyseren van tekst in statusberichten waardoor automatisch suggesties voor relevante hastags gegeven kunnen worden.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.