Linkbuilding voor beginners in 3 eenvoudige stappen

Linkbuilding voor beginners in 3 eenvoudige stappen

Als u een beginner bent op het gebied van internet marketing, zal u snel leren dat een van de meest effectieve manieren om uw website te promoten is door het bouwen van inkomende links. Wanneer de zoekmachines zien dat andere gezaghebbende websites links hebben naar uw website, zullen ze uw website een goede positie geven. Een van de eerste taken als marketeer is te beginnen met het bouwen van hoge kwaliteit links naar uw site. Hier zijn drie gemakkelijke stappen om uw linkbouwproces mee te beginnen.

linkbuilding voor beginners in 3 eenvoudige stappen

Stap 1: Identificeer sites die misschien een link willen plaatsen

Zoekmachines kijken naar de kwaliteit van sites die een link hebben naar uw website. U wilt hoge kwaliteit sites in uw vakgebied dat linken naar uw website. U kunt ook denken aan websites van collega’s, leveranciers, vrienden en familieleden, dit zijn allemaal websites waar u een link op kunt vragen.

Stap 2: Biedt Iets aan in ruil voor een link

Zodra u websites heeft gevonden die evt zouden kunnen linken naar uw website dient u de eigenaar van de website te benaderen. U dient wel iets aan te bieden aan de eigenaar in ruil voor een link naar uw website. Als u een eigenaar van een populaire blog in uw vakgebied benaderd, kunt u vragen om een ​​gast blog post te schrijven. Eigenaars van blogs hebben altijd behoefte aan nieuwe en verse teksten. Als u een frisse kijk heeft op uw vakgebied, zou de eigenaar blij zijn met uw gast bijdrage. U kunt dan een link plaatsen in de tekst.

Wanneer u collega’s, vrienden of familie benaderd, zou u gewoon een linkruil kunnen doen, U linkt vanaf uw website naar hun site en ze linken vanaf hun website naar uw website.

Tot slot, U kunt voor uw klanten, leveranciers een beoordeling schrijven die ze op hun website kunnen plaatsen, in deze beoordeling kunt u een link maken die naar uw website linkt. Uw klant of leverancier heeft een goede beoordeling en u een link.

Stap 3: Optimaliseren van de Anchor Tekst

De anchor tekst is de tekst die een gebruiker klikt om de link te volgen. De zoekmachines kijken naar deze anchor teksten om uw website te identificeren, u dient er dus voor te zorgen dat als er gelinkt wordt naar uw website dit gebeurd met de juiste anchor tekst. Zorg er dus goed voor dat u weet op welke zoekwoorden u wilt wordt gevonden.

De anchor teksten (link teksten) moeten dus relevant zijn aan uw website, bv uw website is een hoveniers bedrijf, dan wilt u in de zoekmachines graag gevonden worden op Hovernier, dus Hovenier dient uw anchor tekst te worden.

Door het te volgen van deze drie eenvoudige stappen, kunt u een netwerk beginnen te bouwen van inkomende links naar uw website. Deze links zullen aan de zoekmachines laten zien dat uw website waardevolle inhoud biedt. Hierdoor zal uw site klimmen in de zoekmachine rankings. Deze stappen zijn slechts het begin. Er zijn vele andere strategieën die kunnen worden ingezet om links te bouwen.

Reacties zijn gesloten.