Langer online via smartphone dan via pc

Amerikanen, Britten en Italianen zijn langer online via hun smartphone dan via hun computer. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Nielsen.

Britten spendeerden in december 2013 lruim 41 uur aan smartphone apps en websurfen via hun mobiel. Dat was fors meer dan de tijd die ze online doorbrachten achter de computer (ruim 29 uur). Italianen waren ruim 37 uur online via hun smartphone, bijna twee keer zo lang dan via de computer (ruim 18 uur). Bij Amerikanen is het verschil minder groot, maar ook zij zijn via de smartphone langer online (ruim 34 uur) dan via de computer (bijna 27 uur).

Naast langer, gebruiken consumenten hun telefoons ook vaker. Britse smartphonegebruikers grijpen dagelijks gemiddeld negen keer naar hun toestel en dat is bijna twee keer zo vaak als begin 2013 toen dat 5,5 keer was. Amerikanen beperken het smartphonegebruik tot gemiddeld zeven keer per dag.

Bijna een kwart van de tijd wordt besteed aan social media apps als Facebook en Twitter. Amerikanen spenderen daarnaast veel van hun online tijd op de smartphone aan games en entertainment.

Ook de traditionele telefoonfuncties zijn nog niet helemaal vergeten. Amerikaanse Android-gebruikers spenderen negen procent van hun tijd aan sms-berichten, drie procent aan de telefoonkiezer en twee procent aan het adresboek.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.