Kwart Amerikanen heeft geen internet

Internet mag dan in belangrijke mate een Amerikaanse uitvinding zijn, de toegang tot het wereldwijde web loopt er achter op veel andere westerse landen. In 2012 had 74,8 procent van de Amerikaanse huishoudens een internetaansluiting, meldde US Census, het Amerikaanse bureau voor de statistiek, maandag.

Dat percentage komt ongeveer overeen met het Europese gemiddelde in hetzelfde jaar. In de Europese Unie ligt de internettoegang ver uiteen; in landen als Nederland, Zweden en Denemarken had in 2012 meer dan 90 procent van de huishoudens een internetverbinding, blijkt uit gegevens van het Europese bureau Eurostat. Met 94 procent is de zogeheten internetpenetratie in Nederland zeer hoog. In Bulgarije is echter slechts de helft van de bevolking op internet aangesloten.

Hoewel de verspreiding in de VS dus langzamer gaat, stijgt het aantal internetgebruikers nog wel gestaag. Twintigers, dertigers en Amerikanen met een Aziatische achtergrond zijn het meest online. Binnen die groepen zijn ook de meeste smartphones te vinden, aldus US Census. Amerikanen die geen internet hebben, geven nu nog aan het niet te willen of het te duur vinden.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.