#Facebookdown: ‘De wereld vergaat!’

Het was vanochtend een waar drama voor Facebookverslaafden. Het sociale netwerk lag er wereldwijd in totaal 20 minuten uit. Op Twitter verschenen tienduizenden meldingen over deze storing met hashtag #facebookdown.

Veel mensen, voornamelijk in het buitenland, voelden paniek in de 20 minuten dat Facebook plat heeft gelegen. Volgens Topsy, een analysetool voor Twitter, zijn er in een half uur tijd wereldwijd ongeveer 49.000 berichten verstuurd op Twitter met #facebookdown. Tussen 10 en 10:30 uur donderdagochtend, Nederlandse tijd, heeft waarschijnlijk de server van Facebook eruit gelegen. De precieze oorzaak is nog steeds onbekend.

In vier jaar tijd is dit de langste storing van Facebook. De langste storing die Facebook ooit heeft gehad was in 2010 en duurde maar liefst 2,5 uur.

Gelukkig hebben de social media-verslaafden een andere weg gevonden om alsnog hun hart te kunnen luchten. Op Twitter heeft men niet alleen over de storing een melding gedaan, maar hebben velen ook Twitter gebruikt voor satire. Hieronder staan de leukste tweets.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.