Apple start grote iPhone verkoopactie

Slechts een paar weken voor het begin van zijn Worldwide Developers Conference start Apple met een grote iPhone verkoopactie. Het bedrijf gaat klanten er wereldwijd via e-mail op wijzen dat het verstandig is over te stappen op de iPhone 5C of 5S.

Dat meldt 9to5Mac op basis van bronnen die kennis hebben van de plannen van het bedrijf. In de mail zal Apple klanten ook wijzen op zijn inruilprogramma dat recht geeft op korting als gebruikers hun oude toestel inruilen.

Hoewel Apple met de actie uiteraard hoopt meer iPhones te gaan verkopen, is het niet duidelijk waarom Apple de verkoopactie start. Het is echter mogelijk dat het bedrijf zijn oude voorraden weg wil werken vanwege aankondigingen op de ontwikkelaarsconferentie die op 2 juni van start gaat.

Hoewel er door kenners vanuit wordt gegaan dat Apple net als in voorgaande jaren pas in september nieuwe iPhones aankondigt, zou het bedrijf een ieder kunnen verrassen door al in juni een toestel te presenteren of een puntje van de sluier op te lichten.

Ook als het dan nog enkele maanden duurt voor het toestel op de markt is, kan het de verkopen schade, omdat mensen dan bereid zijn een paar maanden te wachten op een nieuw toestel.

Volgens de geruchten werkt Apple momenteel aan twee iPhone-modellen. De iPhone 6 die verschijnt met een 4,7 inch scherm en een iPhone phablet met een 5,5 inch scherm.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.