Apple gaat met IBM samenwerken voor apps

Apple gaat met IBM samenwerken in de verkoop van apps voor bedrijven via de cloud.

Dat hebben de bestuurders van beide technologiereuzen dinsdagavond bevestigd. De samenwerking begint na de zomer.

IBM biedt zijn data-analyse aan voor Apple’s apps die online overal te gebruiken zijn. IBM gaat bedrijfsklanten apparatuur met Apple’s iOS-besturingssysteem aanbieden, bevestigde Tim Cook dinsdag. Apple ziet in IBM een groot verkoopkanaal in de bedrijfswereld van speciale apparatuur voor de zakenwereld, IBM heeft een cloudtak ter waarde van $60 miljard en kan het merk Apple gebruiken om meer mensen te bereiken.

Volgens analisten betekent dit dat er een enorme vraag naar de iPad zal ontstaan als die straks software krijgt die IBM-software voor de hele zakenwereld kan draaien.

Besturen op afstand

Apple en IBM proberen te profiteren van complexere apps, die behalve de garagedeur en de cv in huis in steeds meer bedrijven vanaf elk apparaat onderdelen kunnen gaan besturen.

De aankondiging dinsdagavond zorgde direct voor een klap van 2,7% omlaag voor BlackBerry, dat in de zakenwereld als het huismerk voor zakenapps werd gezien.

Sommige analisten zijn kritisch. Zij zien in de stap van Apple dat het zijn potentieel in de consumentenmarkt niet goed kan benutten en daarom noodgedwongen naar de zakenmarkt overstapt.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.