65-plussers krijgen internet onder de knie

Steeds meer Nederlandse senioren weten hun weg te vinden op internet. Van de Nederlanders tussen de 65 en 75 jaar oud zegt inmiddels 75 procent met internet overweg te kunnen, meldde het CBS dinsdag.

In 2010 was dat nog 57 procent. Ouderen hebben dus een flinke inhaalslag gemaakt.

De ouderen maken vooral gebruik van zoekmachines en ze versturen e-mails. Ongeveer een kwart belt ook via internet, bijvoorbeeld via Skype. De meeste ouderen deinzen er wel nog voor terug om zelf een webpagina te ontwerpen: minder dan 5 procent weet hoe dat moet. Ook het uitwisselen van bestanden is bij ouderen nog niet zo doorgedrongen: iets minder dan 10 procent maakt gebruik van die mogelijkheid, tegen 30 procent van de bevolking (16-75 jaar).

Internetvaardigheden

Het CBS constateert verder dat Nederlanders behendiger zijn met internet dan de gemiddelde EU-burger. In Italië, Roemenië en Portugal heeft meer dan 30 procent van de bevolking helemaal geen ‘internetvaardigheden’. In Nederland, Finland, Zweden en Denemarken kan minder dan 10 procent van de bevolking niets met internet.

Litouwen is het land van de extremen, blijkt uit dezelfde cijfers: zo’n 30 procent kan niets met internet, terwijl een ongeveer even groot gedeelte van de bevolking er juist zeer goed mee overweg kan.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.