64-bit-versie Chrome voor Windows nu uit

Google heeft de 64-bit-versie van Chrome na lang testen vrijgegeven voor Windows. De nieuwe browser is volgens Google niet alleen veel sneller dan zijn 32-bit-voorganger, ook is Chrome nu stabieler en kan de browser beter met media overweg.

Het is overigens niet alleen maar hosanna wat betreft de 64-bits Chrome-browser, snelle overstappers zullen ook een nadeel ondervinden: een aantal plugins werkt niet meer omdat die zijn geschreven voor de 32-bits-versie. Google is niet de eerste die een 64-bits-versie van een webbrowser maakt. Onder meer Internet Explorer van Microsoft en Apples Safari zijn al als 64-bits verkrijgbaar.

Of het gebruik van een 64-bits-browser in de praktijk nou echt zoveel verschil maakt? Op papier zonder meer, maar de beloofde snelheidswinst van 15 procent op het gebied van bijvoorbeeld YouTube-videodecoding lijkt behoorlijk optimistisch van Google.

Is je computer uitgerust met een 64-bits processor en draai je de 64-bits-versie van Windows (7 of 8/8.1)? Dan kun je zonder aarzeling overstappen naar de nieuwe Chrome-versie. Naast de al beschreven vernieuwingen heeft Google ook een hoop gaten gedicht in de nieuwe versie van Chrome, dus upgraden is hoe dan ook de moeite waard.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties zijn gesloten.